Mielenterveysyhdistys Taimi ry on Tampereen seudulla toimiva mielenterveyskuntoutujien yhdistys. Taimi ry:n tarkoituksena on kehittää ja ylläpitää jäsenistön omaan aktiivisuuteen ja vertaistukeen perustuvia toimintamuotoja, jotka lisäävät kuntoutujien yhteiskunnallista tasavertaisuutta, osallistumismahdollisuuksia sekä kuntoutumista. Yhdistyksellä on noin 1000 jäsentä.

Yhdistyksellä on laaja ja monipuolinen ryhmätoiminta. Vertaistukeen perustuvia keskustelu- ja toiminnallisia ryhmiä kokoontuu viikoittain noin 40.Toiminnallisissa ryhmissä harrastetaan kädentaitoja, kuvataidetta, kirjoittamista, musiikkia ja ilmaisua sekä liikunnallista toimintaa.

Pitkäjänteinen ja sitouttava ryhmätyöskentely tarjoaa mielenterveyskuntoutujalle mahdollisuuden voimaantumiseen sekä sosiaalisten valmiuksien ja elämänhallinnan kohentamiseen. Ryhmätoiminnassa on noin yli 20 000 osallistumiskertaa vuodessa.

Taimi on myös mukana erilaisissa tapahtumissa.

Taimin Ruusantalo sijaitsee kävelymatkan päässä Tampereen keskustasta Pyynikin Koulukadulla, hyvien bussiyhteyksien varrella. Ruusantalon alakerrassa on jäsenistön ryhmätiloja ja saunatilat sekä biljardin peluumahdollisuus. Yläkerrassa on Kohtaamispaikka Toivo sekä yhdistyksen toimistot.

Jäsenmaksumme on 12 €, jonka voit suorittaa jäseneksi halutessasi tilillemme POP FI53 4726 5020 0003 49. Laita tiedonantoja-kohtaan osoitteesi postin lähettämistä varten, sekä syntymävuotesi. Lisää myös nimesi siinä tapauksessa, että tili on jonkun muun perheenjäsenen tms. nimellä. Jäsenmaksun voit käydä maksamassa käteisellä myös Taimin toimistossa, Koulukatu 11:ssä.

Mielenterveysyhdistys Taimi ry:n strategia vuosille 2015-2020: "Vertaistukea ja sisältöä elämään"