Tiina Kopalainen / Toiminnanjohtaja

Olen Tiina Kopalainen Sastamalasta. Olen asunut Pirkanmaalla yli 14 vuotta. Syntynyt olen Varkaudessa, Savossa ja opiskellut pääosin Jyväskylässä ja Tampereella. Olen koulutukseltani filosofian maisteri, taide- ja ympäristökasvatuksen opettaja, minulla on rehtoripätevyys ja olen voimavarakeskeinen työnohjaaja.  Harrastan monentyyppistä opiskelua ja itseni kehittämistä ja matkailua sekä aiemmin harrastin enemmän järjestötyötä ja seuratansseja.

Olen toiminut pitkään kulttuuri- ja taidehallinnon tehtävissä sekä sivistys- ja koulupuolella sekä nyt viime ajat sosiaalipuolella. Olen tehnyt kulttuurityötä yli 20 vuotta viidellä eri paikkakunnalla ja vapaassa sivistystyössä työskennellyt  kahdessa kansalaisopistossa rehtorina yli 10 vuotta.  Työ Mielenterveysyhdistys Taimin toiminnanjohtajana on aika looginen jatko työkokemukselleni,  elämälleni ja tärkeiksi kokemilleni asioille.

Taimissa vastaan johtamisesta, hallinnosta, taloudesta, projekteista ja hankkeista, kehittämisestä, yhteistyöstä, kiinteistöasioista jne. Työ on monipuolista, haastavaa ja ihmisläheistä.Laaja-alainen ihmisten auttamistyö on lähellä sydäntäni. Koen, että Taimin toiminta on monipuolista, vaikuttavaa ja monelle elintärkeää. Taimin toimintaperiaatteet ja laaja-alainen ihmisten auttamistyö on lähellä sydäntäni. Tässä muutamia ajatuksia, joilla haluan tukea, ohjata ja kannustaa ihmisiä saavuttamaan oman parhaansa:

Myönteinen asenne tuottaa myönteistä toimintaa ja elämää

Ihmisessä itsessään on kaikki tarvittava tieto haasteiden voittamiseksi

Kaikilla ihmisillä on voimavaroja ja taitoja

Taiteen ja kulttuurin avulla voi voimaantua

Jokainen voi luoda omasta elämästään omien unelmiensa näköistä ja auttaa muita tekemään samoin

Etsi työkaluja itsesi, ihmissuhteidesi, työelämäsi ja elämänlaatusi parantamiseksi

Unelmoi isosti ja usko itseesi

 

Ritva Merinen / Toiminnan koordinaattori

 

Olen Ritva Merinen. Olen ollut Taimissa töissä vuodesta 2001. Työtehtäväni ovat näiden vuosien aikaan muuttaneet muotoaan monesti, mutta toki on perustehtäviä ihan sieltä aikojen alusta jäljellä.

Vastaan Taimin ryhmien ja vertaistoiminnan koordinoinnista sekä vapaaehtoistoiminnasta. Pidän paljon talon ja toiminnan esittelyjä vieraillemme. Vastuualueeseeni kuuluvat myös Taimin toimistotyöt, rahaliikenne ja jäsenrekisteri. Tiedotus kuuluu myös minun tehtäviini, Kipunoita-lehti niistä näkyvimpänä, mutta myös kaikenlaiset mainokset ja tiedotteet, toimintakalenteri, nettisivut ja facebook.

Koulutukseltani olen kulttuurisihteeri ja sihteeri-merkonomi.  Joitakin lyhyempiäkin koulutuksia olen vuosien aikana käynyt.

Olen työskennellyt järjestöissä ja myös kaupungin virkailijana kulttuurisihteerinä. Ennen Taimiin tuloani työskentelin vajaakuntoisten pitkäaikaistyöttömien kanssa.

Jooga, meditointi ja mindfullness ovat harrastuksiani ja kiinnostukseni kohteita. Uskon, että niitä voisimme hyödyntää täällä Taimissakin enemmän. Viime vuonna aloitinkin omien ryhmien ohjaamisen: olen ohjannut jooga-venyttelyä ja meditointia.

Minulla on koira, Lulu, jonka aika moni Taimissa käyvä tuntee. Lulu on pian 11 vuotias ja on käynyt koko ikänsä Taimissa säännöllisesti. On hienoa, että on työpaikka, jossa voi olla lemmikki mukana. Ei tarvitse Lulun olla ihan kaikkina päivinä yksin kotona. Lulua voi käydä tervehtimässä toimistossa ja taitaa se usein kohtaamispaikassa pyöriä kavereiden rapsuteltavana.

Minutkin löytää yleensä Taimin toimistosta, ja minuakin saa tulla tervehtimään. Ja toisinaan minuun voi myös törmätä kohtaamispaikassa juttusilla. Tervetuloa myös kokeilemaan kanssani meditaatiota ja joogaa!

Tomi Suomalainen / Jäsentoiminnan koordinaattori

Valmistuin Varalan Urheiluopistosta liikuntaneuvojaksi vuonna 2004. 

Samana vuonna aloitin liikunnanohjaajana Taimissa. Ennen Taimiin tuloa olen tehnyt töitä uimavalvojana sekä uimaopettajana.

Aika pian tehtäviini tuli toiminnallisten ryhmien lisäksi myös muunlaisten tapahtumien sekä tilaisuuksien järjestämistä. Päivittäin suunnittelen ja ohjaan toiminnallisia ryhmiä. Pyynnöstä teen myös yksittäisille jäsenille kuntosaliohjelmia sekä kunto-ohjelmia.

Suunnittelen ja ideoin jatkuvasti uusia tapahtumia, ryhmiä ja retkiä.

Mielelläni kuuntelen myös jäsenten ehdotuksia liikuntaryhmistä sekä tapahtumista. Niitäkin pyrin toteuttamaan tilanteen mukaan. Järjestän myös yhteisiä elokuvissa käyntejä noin kerran kuukaudessa tarjonnasta riippuen. Taimin jäsenretkillä toimin matkanjohtajana. 

Taimin jäsenretkillä toimin matkanjohtajana. 

 

Pirjo Jalonen / Kohtaamispaikkavastaava-siivooja

 

 

Olen Pirjo Jalonen, Taimin kohtaamispaikkavastaava ja siivooja. Aloitin työni Taimissa keväällä 2017 vapaaehtoisena olohuonevalvojana.  Elokuussa 2017 sain osapäiväisen siivoustyön ja maaliskuussa 2018 nykyisen kokopäiväisen työni.

Töitä olen tehnyt vuosien varrella monessa ympäristössä kouluissa, kirjastossa, postissa, kirkoissa, tehtaissa, puutarhoissa ja päiväkodeissa erilaisissa tehtävissä. Ennen Taimiin tuloa työskentelin infotehtävissä.

Nautin monipuolisesta ja mielekkäästä työstäni Taimissa mukavassa työyhteisössä. Huolehdin talossa käytännön päivittäisistä asioista, eli että kahvia riittää ja talossa on suurin piirtein siistiä. Välillä teemme kävijöiden kanssa jotain pientä kivaa Taimin talossa tai lähimailla. Kohtaamispaikassa kanssani arvokasta työtä tekevät upeat vapaaehtoiset, jotka omalla työpanoksellaan tekevät paikasta lämpimän ja kotoisan.

Syyskuussa toiminnan alkaessa taas täysillä kehitellään jotain mukavia tekemisiä, esimerkiksi peli- ja elokuvailtoja, levyraatia askartelua tms. Mieluusti otan vastaan ehdotuksia tekemisistä.

Minut löytää talosta sen aukioloaikoina arkisin.